Junior productmanager fashion

Opleidingsinformatie

De junior productmanager fashion zorgt er samen met collega's voor dat een commercieel aantrekkelijke en bij het bedrijf passende collectie van modische artikelen op efficiënte wijze wordt geproduceerd.

Algemene informatie

Domein:
Subdomein:
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BOL: 3 jaar
Afdeling: Fashion
Locatie: Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

Als junior productmanager fashion ben je de schakel tussen de ontwerp-, in- en verkoopafelingen van het bedrijf en de leverancier(s) en productie-atelier(s). Je draagt geen eindverantwoordelijkheid. Belangrijk hierbij is dat de werkzaamheden van het bedrijf en van zijn leveranciers en productieateliers meestal plaatsvinden op verschillende locaties, die vaak ver uiteen liggen, zelfs op verschillende continenten. Je werkzaamheden vinden voornamelijk, maar niet alleen, plaats in het bedrijf (in Nederland). Reizen of een (tijdelijke) buitenlandse standplaats kan onderdeel uitmaken van je functie. De vele contacten met het buitenland en de steeds vaker voorkomende interne communicatie met anderstalige leidinggevenden/collega's maken het noodzakelijk dat je kennis hebt van de Engelse taal en vaardig bent in het luisteren, lezen, gesprekken voeren, spreken en schrijven in het Engels.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Vervolg

Hbo

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

Stage

Studievoortgang

Certificaten

Werkgebied

De junior productmanager fashion is werkzaam in de modebranche. Dit kan zijn in een kop-staartbedrijf, een groothandel of een detailhandelsorganisatie. Daarbij kan het gaan om een bedrijf dat producten onder eigen ‘label’ ontwikkelt en verkoopt en/of producten in opdracht laat maken en verkoopt (‘private label’). Daarnaast kan het bedrijf ook werken volgens het CMT-concept, waarbij de inkoop van (grond)stoffen en onderdelen zelf wordt gedaan en alleen de productie wordt uitbesteed.

Bijzonderheden

De mode-opleidingen Junior productmanager fashion en Junior Stylist zijn op dit moment onderdeel van het opleidingsaanbod van het Vitalis college. Omdat de opleidingen inhoudelijk meer overlapping hebben met de opleidingen van het Florijn College is besloten om de moderichting hier onder te brengen.

Met ingang van het schooljaar 2016-2017 vallen de mode-opleidingen organisatorisch al onder het Florijn College, maar zijn ze fysiek nog gevestigd op Vitalis locatie Terheijdenseweg in Breda.  Vanaf schooljaar 2017-2018 verhuizen de opleidingen naar het pand van het Florijn College aan de Wilhelminasingel in Breda.

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: -
E-mail: -

Competenties

- Formuleren en rapporteren
- Onderzoeken
- Ondernemend en commercieel handelen
- Vakdeskundigheid toepassen
- Kwaliteit leveren
- Bedrijfsmatig handelen,
- Analyseren
- Overtuigen en beïnvloeden
- Presenteren
- Vakdeskundigheid toepassen
- Plannen en organiseren

 

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat? Aanmelden!
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Junior productmanager fashion

Crebo: 25527
25527
Als junior product manager fashion werk je meestal in een bedrijf dat kleding in het buitenland laat maken. Het ontwerpen van de kleding wordt door het bedrijf in Nederland gedaan. Jij bent de schakel tussen de werkzaamheden in Nederland en in het buitenland.

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht